8.8.2015

Tuolinpäällinen

Jo tovin valmiina ollut tuolinpäällinen on odottanut kuvaajaansa. Vihdoin sain poistettua suurimman osan koiran karvoista ja nappasin kameran käteeni.

Tuolin selkänoja oli revennyt keinonahoistansa hieman ja oli ilkeän tuntuinen istuessa. Muuten tuoli on täysin kunnossa, joten käsitöiden (silloisessa) puutoksessa, päätin kutoa siihen uuden mustan päällisen :)

Mustaa villalankaa oli kertynyt varastoihin jo ihan riesaksi asti, joten siitä se alkoi. Istuinosan tein Novitan Isoveljestä ja selkänojan normi 7-veljeksestä. Koko projekti meni täysin hatusta tempaistuna; otin vain tarkat mitat joka kohdasta ja aloin heiluttamaan puikkoja!Aloitin istuinosasta, edestä. Tein magic cast on- aloituksella tuon pyöristysreunan, josta tuli sopivan napakka ja hyvä "pussi". Päättelin takana olevat silmukat ja jatkoin sileän neulomista aina istuinosan ja selkänojan kohtaamispisteeseen.Selkänojan alkamisen merkiksi tein yhden kerroksen nurjaa ja jälleen jatkoin sileää neulosta koko selkänojan ylös, alas ja hieman vielä allekin.Kun koko selkänoja oli kudottu, päättelin silmukat ja virkkasin sivut yhteen kiinteillä silmukoilla.
Alaosaan virkkasin pylväskerroksen hyvin napakasti, jotta istuinosa pysyisi hyvin pakoillaan. Lisäksi pujotin kuminauhan, jotta pysyvyys olisi varmempi.


Kuminauhan kuja sivulla


Kuminauha kulkee myös etuosan alla. Tästä näkyy hyvin tuo sopivan napakka "pussi"


Lopuksi tein nyörin, jonka harsin kevyesti kiinni tekemääni nurjaan kerrokseen ja solmin nyörin päät penkin alle.


Lankaa kului yhteensä vain 320 grammaa. Yhden kerän jouduin ostamaan Isoveljeä, jotta sain istuinosan tehtyä kokonaan. No, nyt on kuitenkin hyvä lämmin päällinen tuolissa ja toivottavasti muutama vuosi lisää käyttöaikaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti