26.8.2015

Tossukat

Halusin tehdä taas välillä jotain nopeaa ja söpöä välihommaa. Sukkia on tullut tehtyä testailumielessä sen verran, että niistä piti pitää hiukan taukoa.

Pikku seikkailu Ravelryn ihanien ohjeiden seassa ja näpsäkkä tossuohje löytyi :) Halusin vain täysin sileän pinnan, joten hiukan muokkailin ohjetta. Tossut tuli valmiiksi peräkkäisinä iltoina, joten tossu per ilta, oli juurikin sitä mitä kaipasin. Ei liikoja miettimisiä, paksua lankaa ja suloinen lopputulos! Tossujen alkuperäinen, englannin kielinen ja muokkaamaton ohje löytyy täältä.Lankoina oli tuntemattomat lankanyttyrät, jotka tikutin kutosen puikoilla. Langat sain kulutettua kokonaan ja vielä kolmaskin tuntematon langanjämä kiepsutteli itsensä koristetupsuihin, jotka tekivät viimeisen silauksen töppösiin. Lankaa saatiin taas 82 grammaa pois lankakopan uumenista näihin koon 37 tossukoihin. :)


Tämä oli mukava välityö kaikkien sukkapähkäilyjen lomassa. Olen koittanut saada kirjoitettua omaa ohjettani puhtaaksi ja kuvien ottamisestakin on jo selkeä kuva päässäni. Kyllä se vaan vie yllättävän paljon aikaa, kun muuttaa omat muistiinpanot muillekin ymmärrettävään muotoon. Vielä pitäisi päättää minkä värinen sukka pääsee ohjeeseen malliksi.... Ehdotuksia? :)

4 kommenttia: