12.6.2015

Kärjestä aloitetut miesten sukat

Rakastuneena raitageneraattoriin, halusin tehdä vielä toisetkin sukat heti joogasukkien perään. Jotta jämälangoistani ei enää jäisi uusia jämiä, kärjestä aloitettavat sukat olivat vastaukseni. Koskaan aikaisemmin en ole kyseisellä ohjeella sukkia tehnyt ja lähdin kokeiluun suurella innolla.

Mieheni valitsi langat ja minä sain leikkiä raitageneraattorilla taas hetken, kun sovittelimme sukkiin sitä "täydellistä" raidoitusta. Kätevää, kun sitä vain päivittää sivun ja saa aina uuden raitaehdotuksen. Ei tarvitse joka kerta naputella uudelleen grammoja oikeisiin kohtiin.Kärjestä aloitettaviin sukkiin toteutin kunnon kuvin varustettua, Ristiin rastiin-blogin ohjetta, jota suosittelen ensikertalaisille. Muuten tottelin ohjetta kiltisti, mutta tein aloituksen 9+9 s ja nelosen puikoilla. Sukan terässä oli lisäyksien jälkeen yhteensä 46 s, koska tässä kohdassa se oli mieheni jalkaan täydellisen sopiva. Tein aikaisemmin jo koekappaleen ja siitä tuli auttamattomasti liian suuri, kun silmukoita oli 50.

Lankana jälleen toimi 7-veljestä ja väreinä vaalean harmaa, keltainen ja limen vihreä. Lankamenekki oli 115 grammaa.

Ensimmäisiksi kärjestä aloitettaviksi sukiksi olen tyytyväinen, koska niistä tuli oikean kokoiset ja ne miellyttävät suuresti pitäjäänsä :) Kärki on hyvin istuva ja kantapää on hyvän mallinen, mutta en saanut siitä yhtä siistiä reunoista kuin normisukassa. Myöskin kaikki lisäyksistä muodostuneet reiät häiritsivät silmiäni liikaa, joten parsin ne piiloon. Lisäksi rakastan kaksinkertaista kantapäätä, joten näiden yksinkertainen versio näyttää jotenkin pliisulta ja "heikolta".

Mielessäni on aloittaa uusi yritelmä, josta koitan kehitellä täysin reiättömän, sekä siistin kaksinkertaisen kantapään omaavan mallin. Se on sitten toinen juttu, onnistuuko se koskaan, mutta yritys on ainakin kova!


Mukavaa viikonloppua kaikille!

2 kommenttia:

  1. Mukavan väriset sukat. Sointuvat kivasti yhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Juu, omastakin mielestä väriyhdistelmä on erittäin onnistunut, ihanan kesäisen raikas :) Raitageneraattori on kyllä aivan mahtava värejä suunnitellessa, koska eri raidoitustyylillä, värit tulevat aivan erilailla esille.

      Poista