7.6.2015

i+m Naturkosmetik Silmänympärysvoide

Luonnonkosmetiikkarintamalla on ollut hiljaista jo pidemmän aikaa. Korviini on jo tullut sellaista palautettakin, että etkö nyt vois jo jotain kosmetiikkapostausta tehdä välillä ja jättää niitä käsitöitä vähemmälle. No, se on ihan totta, että lähiaikoina kaikki on liittynyt käsitöihin, koska niitä on tullut painettua tukka putkella. Nyt on kuitenkin kosmetiikkajuttujen aika :)

Olen keskittynyt enemmän tutkiskelemaan uusia tuotteita kuin ostelemaan niitä. Aiemmin tuli vain osteltua ja testailtua kaikkea mahdollista (halpaa) ja pettynyt mieli oli lopputuloksena. Nyt en enää lähde kaikkiin innostushömpötys-ajatuksiini mukaan, vaan maltan hiukan tutkia ja tiedustella asioita ennen niiden hankintaa. Niinkuin kävi tämän silmänympärysvoiteenkin kanssa.

Silmänympärysvoiteenani on toiminut aiemmin Mádaran versio, johon olin tyytyväinen. Silmänalusten tummuus tuntui helpottavan ja muutenkin silmienympärys tuntui ja näytti freesimmältä. Mutta. Tuotteen vähetessä pumppu lakkasi toimimasta ja tuntui siltä, että tavaraa jäi sisään vaikka kuinka. Pulloa en kuitenkaan saanut millään keinolla auki ja se oli sitten siinä. Tuote hyvä, mutta itse pullo ei paras mahdollinen. Päätin, että uutta kehiin ja huonot pumput unholaan!




Alkukeväällä tiukan budjettini kourissa, hommasin edullisen mutta tykätyn, Skin Blossomin virkistävän voiteen. Allergia kausi teki tulojaan ja silmäni olisivat paljon herkemmät ja aremmat kuin talvella. Lääkitys on kuitenkin allergioiden suhteen kohdillaan, joten ei huolta.  Skin Blossomin alkutuntuma oli ihan raikas ja kevyt, hyvin imeytyvä. Tuoksu oli hyvin mieto, joten uskoin sen käyvän herkille allergiasilmilleni. Toisin kävi. Oikean silmäni alle alkoi kehittymään pieni kuiva alue, joka muttui hiljalleen aina suuremmaksi, kuivemmaksi ja punaisemmaksi. Aloin heräilemään aamuyöstä siihen, kun hinkkaan silmääni apinanraivolla kutinan takia. Ajattelin sen vain olevan pajujen ansiota, mehän seikkailemme pitkin metsiä ja lepikoita aina koiran kanssa päivittäin. Silmänalusläntti ei vaan ottanut lähteäkseen, vaan pysyi aina samassa paikassa ja kutisi vietävästi.

Aloin tarkkailemaan tilannetta ja tajusin hinkkaavani silmää aina kun rasvauksesta oli kulunut muutama tunti. Kutinaa tuli myös päivällä, mutta silloin pystyin hillitsemään itseäni, öisin oli toisin. Päätin alkaa etsiskelemään itselleni jotain toista voidetta tilalle. koska kohta minulla ei olisi enää oikean puoleisessa silmässä alaluomella nahkaa jäljellä, jos sama meno jatkuu.

Biodellyn sivuilla seikkaillessani, päädyin keskustelemaan chatin kautta ihanan omistajan, Tanja Kipinosen, kanssa. Selitin tilanteeni ja sieltä tuli vastaus kuin apteekin hyllyltä: i+m Naturkosmetik! Itselleni tuotemerkki oli täysin uusi ja tuntematon, mutta hyvän keskustelun tuloksena laitoin kyseisen voiteen tilaukseen.



 i+m Naturkosmetik on jo vuodesta 1978 toiminut saksalainen yritys. Kaikki tuotteet ovat täysin vegaanisia ja eläinkokeettomia, 100%:sti puhdasta luonnokosmetiikkaa. Kaikilla tuotteilla on BDIH- sertifikaatti.

Silmänympärysvoide on tarkoitettu erittäin herkälle silmänympärysiholle sekä atooppiselle iholle. Voide on paksua ja täyteläistä, joka kuitenkin levittyy hyvin ja imeytyy nopeasti. Pumppupullosta saa hyvin annosteltua pienen nokareen sormelle, joten voide tulee luultavasti riittämään pidemmäksikin aikaa. Voide on tuoksuton, mutta se sisältää vaniljaa, joten mieto vaniljan tuoksu puskee voiteesta läpi. Itseäni tämä ei haittaa. päinvastoin käyttö on vieläkin ihanampaa!

INCI sisältää mm. aloe veraa, manteliöljyä, jojobaöljyä, helokkiöljyä, hyaluronihappoa, tyrniöljyä sekä E-vitamiinia.  Ei siis mitään turhaa tavaraa! Hintakaan ei ole kova, reilut 20€.

Vajaat kolme viikkoa olen ehtinyt voiteeseen tutustua ja olen rakastunut silmänympäryksiäni myöten! Heti ensimmäisestä käyttökerrasta saakka, olen tuntenut hoitavan vaikutuksen ihollani. Punoitus laski melkeinpä päivässä ja enää on vain pieni kuivahko kohta silmän alla jäljellä. Iho on pehmeä, joustava ja ravittu. Sen oikeasti tuntee. Tällaista en ollut aiemmin kokenut silmänympärysvoiteesta.

Jos jostain tuotteesta voin olla 100% varma, se on tämä! i+m tulee pysymään kanssani hamaan tappiin saakka. Ihanaa!

2 kommenttia:

  1. lisää tälläisiä postauksia! itselläkin herkät silmät jotka vuotavat ja allergisoituvat yrttien tuoksusta joten pitänee laittaa voiteen nimi korvantaa. vinkkinä voisit joskus kuvata incin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteesta! :) Itseasiassa, meinasin kuvata INCI-listan, mutta koska purtilo on pyöreä, tekstiä oli hankala kuvata. En millään jaksanut koko sepostusta kirjoittaa, joten poimin tekstiini vain tärkeimpiä ainesosia.

      Mutta tässä täydellinen INCI-lista suoraan i+m nettisivuilta:

      AQUA, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE* (Aloe Vera*), GLYCERYL STEARATE SE, GLYCINE SOJA OIL*, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL* (Mandel*), SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL* (Jojoba*), GLYCERIN* (pflanzlich*), CETEARYL ALCOHOL, OENOTHERA BIENNIS OIL* (Nachtkerze*), HYDROGENATED OLIVE OIL (Olivenwachs), CETYL ALCOHOL, SODIUM HYALURONATE (Hyaluron), XANTHAN GUM, HIPPOPHAE RHAMNOIDES OIL* (Sanddorn*), TOCOPHEROL (Vitamin E), SODIUM LEVULINATE, SODIUM ANISATE, VANILLA PLANIFOLIA FRUIT EXTRACT* (Vanille*), SODIUM PHYTATE, ALCOHOL (< 0,1 %)
      * kontrolliert biologisch / organic agricultures

      Poista