27.5.2015

Käsitöitä - Jasper Hat

Vihdosta viimein kun kelit ovat lämmenneet tarpeeksi, olen uskaltanut laittaa talvipipot ja -hanskat sivuun, odottamaan taas seuraavia kylmiä ajanjaksoja. Ohuiden ja kevyiden kesäpipojen osuus oli meillä yllättävän pieni, kun inventaarion sain päätökseen. Luulin että asia olisi ollut täysin päinvastoin, meillä kun käytetään pipoja ympäri vuoden ahkerasti. Kesäpipoja katsellessani, huomasin niiden alkavan olemaan jo hieman nuhjuuntuneen näköisiä tai venähtäneitä, joten kaikki lankavarastot esiin ja uutta ideoimaan!

Mieheni sai valita, koko taivaallisen ihanan ravelryn, ilmaisohjeista itselleen mieleisen pipomallin. Hän tietysti valitsi ensimmäiseksi sellaisen ohjeen, joka näytti silmissäni täysin heprealta! Siinä vaiheessa meni kunnolla luu kurkkuun, mutta lupasin koittaa, josko taitoni riittäisi. Olen todella vähän tehnyt mitään virallisten ohjeiden mukaisesti, saatikaan sitten että englannin murteella. Ammattisanasto on täysin hukassa, joten ohjeen tulkkaaminen kestäisi hetken jos toisenkin.

Kuitenkin, kun vain paneuduin lyhenteisiin kunnolla ja katselin muutaman valaisevan videon youtubesta, johan alkoi sujumaan ja tämä upea yksilö valmistui kahdessa erässä. Lankojen niukkuuden takia jouduin hieman säveltämään kavennuksissa sekä väreissä. En myöskään halunnut piposta kaksinkertaista, joten ratkaisin sen kääntämällä vain yhden kuvion verran sisään.Puikkoina toimi nelosen sukkikset ja langat ovat vanhoja Red Heart akryylilanganloppuja, väreinä sinappi ja ruskea. Koko on medium, josta tuli juuri oikean kokoinen. Jasper Hat-pipon ohje löytyy täältä.Pipon päällinen olisi kuulunut olla ruskea, mutta koska lanka loppui, päälle tuli hauska ja pirteä sinappipilkku :) Kavennukset tein joka kierroksella itse kehittelemällä kaavalla, joka onneksi onnistui hyvin.Loin pipon silmukat ihan normikaavalla, koska en halunnut siitä kaksinkertaista.Yhden täyden kuvion käänsin sisäpuolelle ja ompelin parsinneulalla kiinni sinapin värisellä langalla. Punnitus paljasti lankaa kuluneen vain 47 grammaa. Ohje on siis lankasäästäväinen ;)


Ohje oli loppujen lopuksi aika helppo, kunhan pääsi ohjeeseen sisään. Ohjetta ei tarvinnut tuijottaa muulloin, kun uuden kuvion kohdistaminen tuli eteen. Nyt on minun vuoroni seikkailla pipojen ihanassa maailmassa ja valita se täydellisin vaihtoehto :) Eikä haittaa vaikka ohje näyttäisi heprealta aluksi. Tämä projekti antoi moninkertaisesti lisää rohkeutta kokeilla uusia ulottuvuuksia!
Ravelry, täältä tullaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti