24.5.2015

Käsitöitä - Angry Birds-possu pipo & Lippapipo

Kummipoikani nimipäivät olivat tuossa taannoin ja halusin tehdä jotakin pientä tarpeellista lahjaksi. Kyselin äidiltä reilusti ennakkoon, olisiko jollekin asusteelle tarvetta näin kevään edetessä. Ohuille pipoille ennen lippiskautta oli kuulemma tilaa niin kummipojallani kuin myös isoveljelläkin, joten niihin päädyttiin.
Kummipoikani ei vielä oikein osaa kunnolla keskustella, joten lempparipipon aihetta en saanut selville. Ajattelin isojen poikien mallista lippapipoa heti ensimmäiseksi, se olisi aika cool pienen miehen päässä ja olisi tyyliin sopiva :)
Hänen isoveljensä kanssa me neuvottelimme sitten jo hieman pidempäänkin ja päädyttiin pitkän keskustelun tuloksena Angry Birds possuun.

Kuvahaku, ravelry, novitaknits,..... Kaikki mahdolliset lähteet menin lävitse. Katsoin vielä piirretyn alkuperäisen possun kuvaa ja huomasin, että minkään pipon ohje ei täysin osunut omaan silmään sopivaksi. Joten, pipo on tehty niin suomen-, englannin- kuin espanjankielisillä ohjeilla itse muokkailen ja viimeistelyt omallani, vahvalla taiteellisella näkemykselläni :) Muutama kokeiluerä tehtiin ennenkuin homma alkoi kunnolla luistamaan...

..Ja tässä tulos:


Lopputulokseen olen todella tyytyväinen. Sain kasvoista mieluiset ja oikeasti possulta näyttävät.
Tietysti hampaista ja suusta olisi tullut vaikka huovasta tehtynä paljon skarpimmat, mutta halusin että se on 100%:sti virkattu tuotos. Ainahan sitä jotain haluasi vielä vähän muokata, jos saisi :)

Lankana toimi vaalean/limen vihreä novita Helen sekä tuntemattomat langanloput. Pipo on virkattu nro 5 koukulla, alhaalta aloittaen kiinteillä silmukoilla. Alareunan viimeistelin kahdella kiinteällä kerroksella, venymisen ehkäisemiseksi, nro 3 koukulla. Silmät, kärsä, suu, sekä korvat on tehty kolmosen koukulla, kulmakarvat paksusta mustasta langasta suoraan neulalla kirjaillen. Lankaa kului yhteensä 89 grammaa.Kummipojalle tuli hieman pliisumpi versio, mutta täysin tyyliin sopiva mielestäni:


Lankana edustaa ihanan pehmeä Red Heart baby, sävyinä turkoosi ja harmaanruskea. Virkattu pirkka.fi-sivuston ohjetta mukaillen nro 3 koukulla alhaalta aloittaen. Lippa on kehitelty omasta päästä. Lankamenekki oli tällä yksilöllä 44 grammaa.


Pojat olivat molemmat hyvin tyytyväisen oloisia pipoihin ja kootkin tuntuivat menevän kohdilleen. Opin tässäkin projektissa taas sen, että virkatessa pipoja, kannattaa mitata pipon saajan pään ympärys. Aloittaa pipon teko alhaalta, tekemällä ketjusilmukoita saadun mittaustuloksen verran, jolloin piposta tulee varmasti oikean kokoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti