12.5.2015

Käsitöitä - Kännykkäpussi

Maatuskoiden jälkeen on ollut mukava tehdä kaikkea pientä puhdehommaa, jonka saa nopeasti valmiiksi. SIKSAK-pipo tuli muutamassa illassa ja sen jälkeen olen tehnyt kännykkäpusseja. Ne ovat mukavia, kun sen saa samantien valmiiksi ja vaihtoehtoja on rajattomasti.




Tämä versio on äitienpäivälahja anopille, joka tykkää käyttää kaulassa roikkuvaa kännykkäpussia. Pohjalle kudoin keltaisella seiskaveikalla 3,5mm puikolla pussukan ja päälle virkkasin 3mm koukulla verkon syklaamin värisellä seiskaveikalla antamaan lisäsuojaa. Kaulanauhan tein verkon kanssa sopivaksi. Tekniikkana aloituksessa toimi magic cast/huomaamaton aloitus/ kahdeksikkoaloitus, millä nimellä sen sitten tunteekaan. Siitä vaan tasasta pötköä ja loppuun tein joustinta, että puhelin pysyisi paremmin pussukassaan. Verkko on kiinnitetty ompelemalla vain ylälaidastaan kiinni, jotta joustavuus säilyy paremmin. painoa pussukalle kertyi huimat 24 grammaa.


Kaksi muuta pussukkaakin tuli tehtyä, mutta jäi kuvaamatta täysin vahingossa ja ne ovat jo päätyneet uusille omistajilleen. Ne olivat hieman erilaisia, pelkästään kudottuja joiden takana on aukko. Vielä yksi pussukka olisi suunnitelmissa tehdä tällä tekniikalla, joten sen lupaan kuvata tännekin :) Näiden painot olivat 9 grammaa ja 10 grammaa.


Testasin magic cast-tekniikkaa ensimmäisen kerran ja olen heti aivan myyty! Tekniikan olen tiennyt kärjestä aloitettujen sukkien myötä, mutta koskaan en ole siihen ryhtynyt. Jotenkin se on aina kuulostanut jotenkin oudolta. Mutta nyt kun magic cast on tuttu ja hyväksi todettu, tiedän että kärkialoitus-sukkia on tulossa varmasti kaikista jämälangoista. Tämä tapa kun estää lankojen loppumisen jalkaterän kohdalla, vaan siirtyy varteen, joka on sitten helppo tehdä mikä mittaiseksi vain :) Mahtavaa!!

4 kommenttia:

  1. onpa hieno. värit tosi kivat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! :) Mieheni valitsi mieleisen väriyhdistelmän äidilleen, josta tykkään kovasti itsekin.

      Poista
  2. Mr Ripsivärivillasukalla on hyvä värisilmä ;)

    VastaaPoista