5.7.2015

Patyka Neroli-päivävoide

Kasvovoide on aina ollut se kaikista hankalin osa ihonhoidossani. Monesti hommassa käy niin, että ensimmäiset viikot ovat lupaavia, mutta sitten alkaa alamäki. Iho samenee, on koko ajan rasvainen, näppylöitä alkaa ilmaantua tai sitten kosteutus ei enää riitä ja iho alkaa jopa halkeilemaan. Olen testaillut jos jonkinmoista rasvaa elämäni aikana ja vieläkään en ole löytänyt sitä täydellistä voidetta.

Tilasin Patykan Neroli-voiteen alkukeväästä, hyvien suosittelujen jälkeen. Voiteen pitäisi olla erittäin hyvä pintakuivalle iholleni, koska kosteutusosuus on Nerolissa hyvin hoidettu. Lisäksi siinä on paljon kaikkia hoitavia aineita ja on mahtava meikin alla.


Voide on hempeän vaaleanpunaista ja erittäin täyteläistä. Tuoksu on mukavan mieto ja hentoisen kesäinen, tuoksuu omaan nenääni mainiosti. Voiteen vaikuttavia ainesosia ovat neroli, jojoba, aprikoosi, karpalo, shea sekä seesami, muutamia mainitakseni. Pumppupullosta on hyvä annostella rasvaa sopivasti ja voide levittyy ja imeytyy nopeasti. Pakkauskoko on 50ml, joten ihan heti voide ei pääse loppumaan ja kulumista on helppo seurata. Pullon sivuilla on nähtävissä voiteen määrä sekä pumppusysteemin pohja. Käytön aikana pohja alkaa nousta pikkuhiljaa ylemmäs, josta huomaa rasvamäärän huvenneen. Kätevää.

Voide on ollut alkukeväästä saakka kokoaikasessa käytössäni ja voide todella kosteuttaa ja on erittäin paksua rasvaa. Aamuisin iho on ollut välillä rasvaisen tuntuinen ja kiiltävä, kuitenkin erittäin pehmeä ja ravittu.

Pidemmän ajan Nerolia käytettyäni, ihoni alkoi kuitenkin muuttua "tunkkaiseksi" ja tunsin että nyt on pakko olla rasvaamatta ja antaa ihon hengittää, kuivumisenkin uhalla. Nyt seerumiin siirtyneenä, voide tuntuu vieläkin paksummalta ja "tunkkaisemmalta" iholla. En ole käyttänyt sitä kuin muutaman kerran, kun ihoni on huutanut kosteutusta huolimattoman ihonhoitoni vuoksi. Ihoni voi nyt paremmin kuin voiteen käytön aikana.

Meikin alla voide toimii todella loistavasti ja sitten ei laisinkaan. Jos käytän Lily Lolon mineraalipohjaa, Neroli on mitä mahtavin pohjustustuote. Mineraalipohja tarttuu ihoon todella hyvin ja kestää koko päivän moiteetta. Rakastamani Terre d'Ocin BB-voide taas ei toimi Nerolin kanssa millään tapaa. BB-voide takkuaa iholla ja rullaantuu minkä ehtii. Kokeilin muutaman kerran sekä sormin että siveltimellä levitystä ja molemmissa tuloksena oli kirjava/laikukas meikkipohja. Terre on siis ollut koko kevään jäähyllä tästä syystä ja Lily Lolossa on pysytelty tiivisti.


Patykan Neroli on todella hyvä voide niille, joiden iho huutaa rasvausta. Oma ihoni on pintakuiva ja välillä todella janoinen, mutta Neroli on kuitenkin vähän liian voimakasta tavaraa omaan naamaani laitettavaksi säännöllisesti. 

Meistä ei, ikävä kyllä, tullut Neroilin kanssa kumppaneita, mutta voide oli erittäin hyvä kokemus ja tulen käyttämään sen varmasti loppuun. Opin matkan varrella paljon lisää omasta ihostani ja sen käyttäytymisestä sekä tarpeista. Olen koko ajan luullut että tarvitsen erittäin täyteläisen, kosteuttavan ja tehokkaan voiteen, mutta tarvitsenkin kosteutusta, hoitavaa keveyttä ja hengittävyyttä. Tästä on taas hieman helpompi jatkaa etsiskelyä eteenpäin. Minne tie vie seuraavaksi, se on vielä arvoitus :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti