28.4.2015

Käsitöitä - Maatuskat Osa 2




Jeee! Ensimmäinen maatuska on nyt valmis!! Vihdoinkin olen päässyt maatuska-projektissani eteenpäin! Totaaliset maatuska-ähkyt on päässyt yllättämään muutaman otteeseen ja kaikki käsityöt on silloin ollut pannassa. Nyt olen pikkuhiljaa saanut itseäni napattua niskasta ja maatuskat ovat jo loppusuoralla.

Alussa ajattelin, että nämähän huitasen äkkiä, tuosta vain pikkasen virkkailen illan ratoksi. Juu, ehkä yksi, kaksi tai kolme, olisi ollut nopea tehdä, mutta kymmenen samanlaista alkoi maistua jo niin puulta, että ajatus maatuskojen valmiiksi saamisesta alkoi jo epäilyttää.


Eihän siinä, itsekutsumani "aihiot" eli maatuskan kehot, teki nopsaan ja vaivattomasti. Aina tunnusvärillinen huivi ja mukavana vaihteluna erivärinen alaosa. Kun ohjeen oppi ulkoa, aihioita teki muutaman illassa huomaamattaan.


Essut tein myöskin hyvin nopeassa tahdissa, helppoja ja nopeita kun olivat virkata. Kirjonta-puoli pisti hetkeksi asiat tauolle, mutta yhden viikonlopun aikana sain nekin tehtyä kivuttomasti. Kasvojen "pohjat" tein periaatteessa kahteen kertaan. Ensin ohjeen mukaan, joista tuli aivan liian pieniä mielestäni ja sitten suurensin jokaista muutamalla kerroksella. Näin niistä tuli paljon paremman kokoiset ja sopusuhtaiset kroppaan verrattuna.


Mutta kasvojen kirjonta. Nuo mokomatkin kasvot. Tahdoin maatuskojen näyttävän edes hiukan hyvältä. Useita eri silmävaihtoehtoja tuli testattua ja ärräpäitä lenteli ilmassa. Kun sain aikaiseksi kauniin silmän, toisesta tuli aina tietystikin erilainen, ei-niin-kaunis-silmä, ja ne oli pakko purkaa.
Lopulta sain aikaiseksi silmiäni miellyttävät kasvonpiirteet ja ne pystyin toteuttamaan tasalaatuisesti jokaiseen mammaan ilman hampaiden kiristelyä.



Kunhan vielä essut ja hiukset saan laitettua kondikseen, alkaa homma näyttää erittäin hyvältä. Sitten vain täyttö ja pohjan kiinnitys ja koko projekti on tehty! Jännittää, paljonko saan lankaa tähän projektiin upotettua :)

4 kommenttia:

  1. TODELLA MAHTAVAN NÄKÖISIÄ MAATUSKOJA!!!!!!!!!!!!!! TÄYTYY SANOA TAITAVA OLET!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Taitoa näihin ei hirveästi tarvita, mutta kiva juttu, että jonkun muunkin silmään nämä näyttävät hyvältä :)

      Poista
  2. Todella UPEITA! Mahtaa olla tyytyväinen joka nämä saa!

    VastaaPoista